Tuesday, April 6, 2010

keBOsaNan yG mELaNDa

hari ni,
kat office xtau nape bosan je.

agaknya dah xde mood kot nak menhabiskan sisa2 hari bertugas kat sini. keje2 yg urgent pun banyak dah sattlekan. tinggal yg 'kapcai2' je. bukan yg kapcai xnk siapkan tapi kena tunggu dari pihak arkitek punya kelulusan yg KIV.

merayap kat alam maya.
dari 1 ke satu destinasi aku singgah. pun masih bosan. halfday pun bagus gak ni. lagipun ada keje kat umah tu yg nak dibuat. edit gambar, basuh baju, masak. kemas pokok bunga. berpekdah gak rasanya.

perkara yg menambahkan kebosanan.
yg ditunggu2 xkunjung tiba kot...... bukan tunggu seseorang tau. tunggu panggilan dari JPA. isik borang dah, interview pun sudah. tuari masa interview kata, awal bulan 4 ada kursus tp sampai la, senyap je. semalam adalah pegawai dari JPA call tp, salah call rasanya. ada ke dia panggil interview lg. setau aku interview tuari dah lepas...... apa ni bosannya.... pastu dia leh cakap oh tersalah, sepatutnya En tunggu call untuk orientasi. xpelah xhari ni esok pejabat ni akan call en semula untuk panggil jalani orientasi yg akan dijalankan hujung minggu ni....... adusss lagi parah. dah terlanjur call tu terus je lah bgtau. berkenaan orientasi tu.........aaahhhhh bosannya....

xpelah dah dekat kul 12 ni boleh balik kot.


tengok pokok pun xhilang bosan....... layan lagu lah plak......



xhilang gak boring................. sah kena balik rumah. mandi, amek wuduk, solat sunat, mengaji......

p/s pagi tadi lepas subuh xmengaji, patut la boring...... hehehe....... tau pun punca.....

balik la...
wassalam

3 comments:

  1. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
    DISINI

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

    blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

    ReplyDelete
  2. salam tuan.

    terima kasih kerana sudi singgah. esok lusa rajin2 la ziarah lagi kesini.

    terima kasih juga atas peringatan yg amat berguna.

    dan berbanyak2 terima kasih atas do'a tuan.

    wassalam

    ReplyDelete
  3. Salam.
    Jgn diikut hati yg resah & gundah. :)
    Apa yg saya lihat hari ini rasanya memberi semangat baru kepada saya.

    ReplyDelete